عید سعید غدیر خم ، روز اکمال دین و اتمام نعمت مبارک باد.
امام رضا علیه السلام فرمود: «در این روز به یکدیگر تبریک و تهنیت بگویید و هرگاه برادر مؤمن خود را ملاقات کردید، بگویید: سپاس خدایى را که ما را از تمسک کنندگان به ولایت امیر مؤمنان على علیهالسلام قرار داده است».
هجدهمین روز از ماه ذیحجه روز عید سعید غدیرخم، بهترین عید مسلمانان نام دارد. غدیر در زبان عربی به معنی گودال و خم نام محلی نزدیک منطقه جحفه است که در آن روزگار چشمهای روان و درختانی کهنسال داشت. به دلیل موقعیت سوق الجیشی «غدیر خم» حاجیان شهرها و سرزمینهای مختلف عربستان پس از انجام مناسک حج و هنگام بازگشت به شهر و دیارشان در این منطقه از هم جدا میشدند.
سال دهم هجرت بود و پیامبر(ص) از آخرین سفر حج خود باز می گشت. نیم روز هیجدهم ذیحجه بود که ناگهان پیک وحی بر رسول خدا (ص) نازل شد و از جانب خدا پیام آورده که: «ای رسول آنچه از جانب پروردگارت بر تو نازل شده به گوش مردم برسان و اگر چنین نکنی رسالت او را ابلاغ نکردهای و خداوند تو را از گزند مردمان حفظ خواهد کرد».
پیامبر دستور توقف دادند و برفراز منبری از جهاز شتران رفته و روی به مردم فرمود: ای مردم بزودی من از میان شما رخت برمیبندم، چه کسی بر مومنین در ارزیابی مصلحتها و شناخت و تصرف در امور سزاوارتراست؛ همه یک سخن میگویند خدا و پیامبر داناترند. رسول گرامی میفرماید آیا من به شما از خودتان اولی و سزاوارتر نیستم؟ همگان یک صدا جواب میدهند که چرا چنین است. آنگاه فرمود: من دو چیز گرانبها در میان شما میگذارم یکی ثقل اکبر که کتاب خداست و دیگری ثقل اصغر که اهل بیت منند. مردم، بر آنان پیشی نگیرید و ازآنان عقب نمانید.
آنگاه دست علی (ع) را در دست گرفت و آن قدر بالا برد که همگان او را در کنار رسول خدا دیدند و شناختند. سپس فرمود: خداوند مولای من و من مولای مومنان هستم و بر آنها از خودشان سزاوارترم. ای مردم هر کس که من مولا و رهبر اویم این علی هم مولا و رهبر اوست و این جمله را سهبار تکرار کرد و چنین ادامه داد: پروردگارا،دوستان علی را دوست بدار و دشمنان او را خوار. خدایا علی را محور حق قرار ده.
سپس فرمود: لازم است حاضران این خبر را به غایبان برسانند. امروز دینتان را برایتان کامل نمودم و نعمت خود را بر شما به پایان رساندم و اسلام را به عنوان دین برایتان پسندیدم. بدینسان علی (ع) از جانب خداوند برای جانشینی پیامبر (ص) برگزیده شد. منبع :سایت قرآن پژوهان شمال |
نظر دهید