• 1401/11/16 - 08:30
  • تعداد بازدید خبر : 165
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

وفات حضرت زینب (س ) - تغییرقبله مسلمین از بیت المقدس به مکه معظمه

وفات حضرت زینب ( س )

حضرت زینب (س) بعد از حادثه عاشورا و خطبه خوانی و بیدار کردن ذهن های خفته، افکار عمومی حاکم بر شام را تغییر داد و بعد از برگشت به مدینه به پاسداری از قیام امام حسین(ع) پرداخته و ظلم و ستم یزید را بیان نمود تا جایی که توانست مردم را بر ضد ستمکاران بشوراند به همین دلیل فرماندار مدینه به یزید گزارش داد:" بودن زینب میان اهل مدینه، احساسات را بر می انگیزاند. او زنی است فصیح، خردمند و دانا. او و کسانی که با وی هستند، تصمیم گرفته اند برای خون خواهی قیام کنند." یزید دستور داد باقی مانده اهل بیت را به شهرها و نقاط مختلف تبعید کرده و پراکنده سازند. فرماندار از حضرت زینب (س) خواست از مدینه بیرون رود و هر جای که می خواهد اقامت کند.به نوشته برخی حضرت به شام سفر نمود و در همان جا درگذشت.  برخی دیگر گفته‏ اند:حضرت به مصر هجرت نمود و در تاریخ پانزدهم رجب سال 62 هجری درگذشت.برخی بر این عقیده هستند که حضرت زینب کبری (س) در مصر مدفون است. مهم ترین کتابی که مرقد حضرت را در مصر دانسته و دیگران به آن اعتماد کرده اند، رساله کوچکی به نام «اخبار الزینبات» نوشته عبیدلی نسابه (277- 214) است. سید محسن امین قبرستان بقیع در مدینه را محل دفن حضرت زینب(س) دانسته است. در کتاب «خیرات الحسان » آمده است:در مدینه قحطی پیش آمد. زینب همراه شوهرش عبدالله بن جعفر به شام کوچ کردند و قطعه زمینی داشتند. زینب در همان جا در سال 65 هجری درگذشت و در همان مکان دفن شد. احتمال دفن شدن حضرت زینب(س) در شهر شام با وجود اندک درنگ تاریخی، از دیدگاه های دیگر برتر و کامل تر و استوارتر است.

تغییر قبله مسلمین از بیت المقدس به مکه معظمه

تغییر قبله واقعه‌ای که در آن قبله مسلمانان از مسجدالاقصی به سمت کعبه تغییر یافت. این واقعه در رجب سال دوم هجری و پس از نزول آیه 144 سوره بقره رخ داد.
بنابر نقل بیشتر تاریخ نویسان، تغییر قبله در مسجد ذوالقبلتین در مدینه در بین نماز ظهر انجام گرفته است. چگونگی تغییر بیش از ۱۶۰ درجه ای قبله در بین نماز جماعت، از مسائل در خور توجه این واقعه است. 
قبله اول و تغییر آن   
بنابر نقل منابع اسلامی، پیامبر اکرم (ص) در مکه و سال ‌های نخست پس از هجرت در مدینه، به سوی بیت المقدس نماز می‌گزارد؛ اما دوست داشت که قبله‌ای مخصوص به خود داشته باشد و بدین جهت در انتظار وحی و تغییر قبله به سر می‌برد. خداوند با نزول آیۀ قبله، او را خشنود کرد و مسلمانان را به تغییر قبله به سوی کعبه فرمان داد.
آیه قبله
قدْ نرى تقلّب وجْهک فی السّماء فلنولّینّک قبْلةً ترْضاها فولّ وجْهک شطْر الْمسْجد الْحرام وحیْث ما کنْتمْ فولّوا وجوهکمْ شطْره وإنّ الّذین أوتوا الْکتاب لیعْلمون أنّه الْحقّ منْ ربّهمْ وما اللّه بغافلٍ عمّا یعْملون
نگریستنت را به اطراف آسمان می‌بینیم. تو را به سوی قبله‌ای که می‌پسندی می‌گردانیم. پس روی به جانب مسجدالحرام کن و هر جا که باشید روی بدان جانب کنید. اهل کتاب می‌دانند که این دگرگونی به حق و از جانب پروردگار آنان بوده است. و خدا از آنچه می‌کنید غافل نیست. (بقره 144)
این آیه حکم تغییر قبله را بیان کرده و به آیۀ قبله مشهور است. از آیات 142، 143 و 150 سوره بقره نیز به عنوان آیه تغییر قبله یاد کرده‌اند. بعضی از مفسران آیات ۱۴۲ تا ۱۴۴ بقره را آیات تغییر قبله دانسته‌اند.

  • گروه خبری : اخبار اختصاصی
  • کد خبر : 99707
کلمات کلیدی
فاطمه بالالان فرد
خبرنگار

فاطمه بالالان فرد

تصاویر

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1401/11/16 08:30